Skip Navigation LinksMilk Works > Oppimateriaali > Varastointi ja jakelu > Kauppamaitojen keräily

Kauppamaitojen keräily

Alusvaunut ja rullakot siirtyvät keräilyradastolle automaattisesti.

Kauppanesteet kerätään suurkeittiöasiakkaille reittikohtaisesti ja vähittäiskaupoille asiakaskohtaisesti. Reittikohtaisessa keräilyssä kerätään keräilylistan sisältämät usean asiakkaan tuotteet samanaikaisesti. Asiakaskohtaisessa keräilyssä reitin keräilylista muodostuu useista pudotuksista. Jokainen pudotus sisältää yhden asiakkaan keräiltävät tuotteet. Reittien keräilyjärjestyksen määrää niiden ennalta sovitut lähtöajat.

Nestetuotteiden keräilyssä useampi kuin yksi keräilijä hoitaa yhden asiakastilauksen. Jos ryhmässä on kaksi keräilijää toinen keräilee pientuotteet ja toinen kauppanesteet. Reitin keräily suoritetaan tulostettavan keräilylistan perusteella. Keräilylista pitää sisällään, tuotenumeron, nimen, määrän, ja sijainnin varastossa. Keräilylistassa on myös asiakkaan, reitin ja myyjän tiedot sekä asiakkaan kokonaistilausmäärän. Kauppanesteissä pienin myyntierä on 5 purkkia Toimitukset voivat sisältää myös täysiä alusvaunuja ja rullakoita, jotka vedetään keräilyradastolta suoraan lähtöovelle.

Keräilijä merkitsee jokaiseen kuljetusyksikköön reitti- ja pudotusnumeron ja siirtää kuljetusyksiköt reitin lähtöovelle, jossa ne yhdistellään pientuotteisiin. Numerot helpottavat auton lastaamista oikeassa järjestyksessä. Kun koko reitti on kerätty, reitinvapauttaja tulostaa jakeluautonkuljettajalle kuormakirjan, ja antaa jakeluauton kuljettajalle luvan lastata.

Takaisin ylös