Skip Navigation LinksMilk Works > Opiskelemaan > Ammattikorkeakoulu > Valmistumisen jälkeen

Valmistumisen jälkeen

amk-valmistuminen.jpg

Insinööri AMK- tutkinnon meijerialalla suorittaneet työskentelevät meijeriyritysten tuotantovastaavan, tiimivalmentajan, tai vuoroesimiehen tehtävissä. Heitä tapaa myös erilaisista asiantuntijatehtävistä.

Kuvatut tehtävät vaativat usein perehtymistä tuotevalmistukseen ja pakkausprosesseihin rutiinitehtäviä suorittamalla. Ei kannata siis ihmetellä, jos kuvattuja tehtäviä ei heti ensimmäisessä harjoittelussa tai työpaikassa saa. Todennäköisesti tehtäväsi tarkoituksena on opettaa sinulle jotakin tulevaisuuttasi varten.

Lisäksi meijerialalla arvostetaan kykyä ja motivaatiota tarttua kaikenlaisiin töihin – saatat siis olla testissä. Työpaikkailmoituksia et välttämättä näistä tehtävistä työvoimatoimiston tai muilta työnhakusivuilta löydä, sillä useimmat meijerialan insinöörit palkataan harjoittelupaikkaansa tai yritykseen, johon he ovat lopputyönsä tehneet.

Palkkaus valmistumisen jälkeen määräytyy tehtävään sovellettavan työehtosopimuksen mukaisesti. Insinöörit meijerialalla työskentelevät enimmäkseen tehtävissä, joihin sovelletaan Meijerialan ammattilaiset ry:n työehtosopimusta. Työehtosopimuksen mukaan tehtäväkohtainen palkkaus perustuu työtehtävän vaativuuden arviointiin, sekä henkilön pätevyyden arviointiin.

Takaisin ylös