Skip Navigation LinksMilk Works > Opiskelemaan > Ammatillinen koulutus > Valmistumisen jälkeen

​​​


Valmistumisen jälkeen

ami_valmistuminen.jpg

Meijeristit työskentelevät tavanomaisesti meijeriyritysten tuotteiden valmistajina, tuotteiden laadunvarmistajina tai tuotepakkaajina.

​​Heidän vastuullaan on laadukkaiden maitotuotteiden valmistaminen mahdollisimman kustannustehokkaasti. Voit unohtaa mielikuvat tylsästä liukuhihnatyöstä, sillä meijerialan yrityksissä tapahtuu jatkuvasti. Uudet tuotteet vaativat uudenlaisia toimintatapoja ja osaamista. Sinä voit olla juuri se henkilö, jonka taidoista uuden tuotteen kaupan hyllyille saaminen on kiinni!

Meijeristitutkinnon suorittaneet ovat työllistyneet valmistumisen jälkeen hyvin. On tavanomaista, että aikaansaavan ja vastuuntuntoisen vastavalmistuneen ensimmäinen työpaikka löytyy työssäoppimispaikasta. Työssäoppimisjaksoilla ei siis kannata pitää kynttilää vakan alla, vaan osoittaa kaikki se ammattitaito, jota siihen mennessä on takkiin tarttunut.

Palkkaus valmistumisen jälkeen määräytyy tehtävään sovellettavan työehtosopimuksen mukaisesti. Meijeristit työskentelevät enimmäkseen tehtävissä, joihin sovelletaan Meijerialan ammattilaiset ry:n työehtosopimusta. Työehtosopimuksen mukaan tehtäväkohtainen palkkaus perustuu työtehtävän vaativuuden arviointiin, sekä henkilön pätevyyden arviointiin.

Takaisin ylös